Grön sommarpasta

Kanske är bara jag, men jag har svårt att äta en "tung", varm mat när det är sommar och 25-30 grader varmt. Den här rätten brukar jag äta mycket av under sommaren och går lika bra att äta varm som kall. Perfekt även som matlådor (så länge det inte ska frysas in)
 
 
För ca fyra portioner
2 st mogna avokados eller 1 paket fryst avokado
Saft från ½ citron
Pasta för fyra portioner
Frysta ärtor
Salt
Peppar
Ev. spiskummin och koriander
 
Gör såhär:
1. Koka pasta enligt anvisningarna
2. Mosa avokado med en gaffel eller mixa i en matberedare. Tillsätt citron så det får en krämig konsistens och addera saften från citronen efter smak.
3. Salta och peppra avokadokrämen. Jag brukar även ha i lite spiskummin och koriander för att få en liten "guacamole"- touch. 
4. Lägg i de frysta ärtorna i ett durkslag, häll av pasta vattnet och låt det stå i någon minut. Häll tillbaka pastan och ärtorna i kastrullen och lägg i avokadokrämen. Blanda väl. SERVERA!
 
För att få det att bli ÄNNU grönare kan de tex läggas till bladspenat, rouccoula etc. 
 
Smaklig måltid!
/God Veganmat
 
Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: