Djurvänliga smaker från havet

Jag kan förstå många som har ätit kött och fisk innan har svårt att utesluta just fisk i början av en djurvänligare kost. Eftersom det är väldigt svårt att hitta något annat som liknar smaken, konsistensen som många gillar hos fisken. Jag själv har varit en riktig älskare av fisk och skaldjur som liten, men ju mer jag avstår från att äta det, desto mindre cravings har jag efter det. Nu kanske det är mer än 1 år sedan jag åt fisk och ser det inte som något problem. För jag tycker det är väldigt synd att avstå från något som en tycker det är gott. Nu kanske jag verkar motstidig mot min egna idé om den här bloggen, men jag tycker det är viktigt att poängtera det samt att jag kommer inte lägga upp något recept som har något animaliskt i. 
 
Därför vill jag visa en slags röra som ska vara en motsvarighet till skagenröra, som är perfekt till sommaren att ha med till picknicken och ha det på mackorna. Eller kanske till den bakade potatisen? Till sommarfesten?
 
 
Ingredienser:
200 g rökt tofu (se produktlist längre ner i inlägget)
4 msk äggfri majonäs (se produktlista)
4 msk havre fraiche (se produktlista)
1/2 röd lök
1 burk tångkaviar (se produktlista)
1/2 paket fryst dill
Salt
 
Gör såhär:
1. Smula ner tofun i smulor och finhacka rödlöken. Lägg det i bunke
2. Blanda ihop med majonäs, havre fraiche, tångkaviar, dill och smaksätt röran med salt
 
Tips! Dett blir godare att äta dagen efter då smakerna har "gottat till sig".
 
Produktlista
 
Rökt tofu
 
 
Astrid och apornas äggfria majonäs
 
 
Oatlys havre fraiche
 
 
 
Lysekils Tångcaviar
 
 
En av anledningar jag har hört från många som vill fortfarande äta fisk, men inte andra djur, är att fiska har inga känslor vilket är en delvis myt beroende på vad en syftar på. Men fiskar känner faktiskt smärta som de känner i bla uppfångesten av fiskandet. Ni kan läsa vidare genom att klicka här: https://www.djurensratt.se/djur-i-livsmedelsindustrin/fiskar-och-andra-vattenlevande-djur
 
Smaklig måltid!
 
/God Veganmat
 
Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: