Inspiration från min vego guru- Mattias Kristiansson

Kocken som jag alltid vänder till när jag har slut på inspiration och som jag kom i kontakt först när jag blev vegan är Mattias Kristiansson. Han gör verkligen vardagsmatsvego som jag kan sakna i många andra vegokockar. Det ska vara enkelt, inga krångliga ingredienser, utan det ska vara lätt att få tag i vilken matbutik som helst. Jag prenumerar även på hans tidning Vego. Ett recept som jag har testat att laga från det senaste nummret är Tofupasta. Det är en rätt som inte alla kanske gillar för att jag upplever att just Tofu är en produkt som en gillar eller inte. Men jag vill ändå uppmana att testa och ge Tofun en chans!
 
 
 
För ca 4 personer
Pasta för 4 personer
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta
ca 300 g fast naturell tofu (Se produktlista längre ner i inlägget)
2 tsk tomatpuré
2 tsk paprikapulver (original receptet står det helst rökt, men jag använde vanligt och går lika bra)
2 dl växtgrädde (Se produktlista)
Olja att steka i
I receptet används det 1 ask sockerärtor, men jag använde vanliga frysta gröna ärtor för det var de jag hade hemma. 
 
Gör såhär:
1. Riv Tofun fint på ett rivjärn och finhacka lök och vitlök.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpavkningen
3. Fräs löken och vitlöken i olja tills det blir genomskinligt. Rör ner Tofun och fräs tills det får färg. Ha tålamod för det tar lite tid
4. Rör ner tomatpuré, växtgrädde, paprikapulver, gröna ärtor, salt och peppar. Låt det puttra ihop några minuter och servera ihop med pastan.
 
Produktlista:
 
 
Taifun naturell Tofu
 
 
Oatlys iMat havregrädde
 
Smaklig måltid!
/God Veganmat
 
 
 
 
Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: