En barnslig favorit!
Jag gör väldigt mycket matlådor och det är en inbiten vana från dels studierna, men också jag är en sån person som tycker att lunchrestauranger har generellt väldigt enformig och meningslös mat. Jag lyxar hellre till restaurangbesök till middag på en dejt eller tillsammans med vänner och familj. Jag gör oftast storkok ungefär en gång varannan vecka så jag har ca 10 matlådor som jag fryser in och plockar bara ut när jag ska till jobbet. Vilket dessutom är bra när en är student eller som jag, har inga fasta arbetsdagar.
Dock tycker jag inte all mat passar till att göra matlådor, det blir oftast grytor och soppor, så lyxar jag till mina middagar/luncher de dagar jag är ledig! En återkommande favorit som jag upptäckte och blev förälskad de första veckorna som vegan vad vegansk korvstroganoff! Detta är även min snabbmat som går superfort att göra och som alla bara älskar!

Detta ger ca 4-5 matlådor/portioner
Ingredienser:
400 g vegokorv (se produktlista längre ner i inlägget)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
1,5 dl sojayoghurt (se produktlista)
1,5 dl havregrädde (se produktlista)
Salt
Svartpeppar
Olja att steka i
Eventuellt oregano
Ris, bulgur, quinoa eller liknande som Du tycker är gott till!
Gör såhär:
1. Skala och hacka löken, pressa eller riv vitlöken. Skär korven i bitar.
2. Värm stekpanna tillsammans med olja. Fräs lök, vitlök och korven tills det har fått färg.
3. Häll i krossade tomater, yoghurt, grädde och kryddorna. Låt det puttra i ca 5 minuter, till en önskad konsistens.

Produktlista:
Anammas vegokorv:

Alpro mild & creamy yoghurt

Oatly iMat matlagningsgrädde

Smaklig måltid!
/God Veganmat