Bulgursallad med stekt tofu
"Är du vegan? Men då måste du bara äta sallad eller?"
Denna frågan/kommentar har jag fått av många när jag berättar för folk att jag är mer eller mindre vegan. Vilket jag kan tycka är lite ironiskt när jag ska ut och äta och kanske ska ta en sallad, 95% av alla sallader som jag har stött på restauranger och caféer innehåller minst en animalisk produkt. Eller så är det bara ett stort salladsblad med någon tomat och några skivor gurka. Därför vill jag visa vad för slags (mättande) sallad jag äter hemma:

Jag gör sallad ungefär för 2 portioner så jag kan såklart ta med mis som lunchlåda!
ca 2 portioner
Bulgur för 2 portioner
½ paket marinerad tofu (se bild längre ner i inlägget)
(Vad jag brukar ha i min sallad)
Salladsblad
Gurka
Tomat
Lök
Paprika
Ev. Avokado
Salladsdressing
Saft från ½ citron
Olivolja
1 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
Salladskrydda
Salt
Peppar
Gör såhär:
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet. Gör det helst någon timme innan du ska göra salladen så att den hinner svalna
2. Skiva alla grönsaker och lägg det i en skål
3. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen i en annan skål och smaka av.
4. Skiva tofun och stek det i en ganska varm panna i olja, tills den har fått färg. Jag brukar kydda eventuellt med lite grillkrydda
5. KLART! Bara att lägga upp allting på en tallrik och dosera salladsdressingen efter smak :)
Produktlista:
Kung Markatta- Tofu marinerad

Tips! Tofun kan ätas kall och det är gott det också!
Detta är inte den mest avancerade salladen, men ack så god och lite för att visa vad för typ av vegansallad kan se ut!
Smaklig måltid!
// God Veganmat