Spagetti Napolitan la God Veganmat

Den här rätten fick jag som inspiration från när jag var på Corfu, Grekland i september förra året. Det var en rätt jag åt väldigt mycket under lunch pga jag är som många andra, jag har ingen stor matlust när det är varmt ute. Spagetti Napolitan är en italiensk rätt. Corfu har tillhört Italien innan, så därför hade många restauranger rätter som var influerat av Italien. Spagetti Napolitan fanns på varenda meny på de reastauranger jag och min familj var på. Det är pasta med tomatssås inprincip, men jag har modifierat den liten så att den blir lite mer mättande, mer protein in, och går fort att göra den! Med andra ord, ett mellanting mellan Spagetti Napolitan och Pasta med färssås:
 
 
4 portioner
Pasta för fyra (Spagetti, pasta, spelar ingen roll!)
ca 400 g krossade tomater
1 paket färdig kokta vita bönor (Eller någon annan av Dina favorit bönor)
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st lagerblad
1 msk tomatpuré
Oregano
Timjan
Salt
Peppar
Chiliflakes
Olivolja att steka i
 
Gör såhär:
1. Koka pasta enligt förpackningens anvisningar
2. Häll av spadet från förpackningen med bönor och skölj av bönorna
3. Hacka lök och vitlök fint
4. Fräs löken och vitlöken i olivolja tills löken blir genomskinlig. Tillsätt sedan tomapurén och fräs lite till
5. Tillsätt krossade tomater, bönor och kryddor. Låt det puttra tills i ca 5 min och smaka av.
Servera!
 
/God Veganmat
 
Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: