Pasta med broccoli, basilika och citron

Detta är något som går superfort att göra och passar perfekt till vardags!
 
 
4 portioner
Ingredienser
Pasta för 4 personer
1 purjolök
2 vitklöksklyftor
1 kruka basilika
Saft från ½ citron
450 g fryst broccoli
250 ml växtbaserad créme fraiche (se produktlista längre ner i inlägget)
Cashewnötter
Olja att steka i
Salt 
Peppar
 
Gör såhär
1. Koka pastan enligt anvisningarna i en kastrull och koka broccolin i en annan kastrull 
2.Hacka purjolöken och vitlöksklyftorna och fräs det tillsammans med olja i pannan tills det har mjuknat. 
3. Finhacka basilikan. Tillsätt Créme fraiche, citronsaften och basilika i pannan, och salta och peppra. Låt det puttra i 2 min och smaka av.
3. Mortla/krossa cashewnötterna väldigt fint. Det ska nästan ha som en permasan- konsistens. Häll av pastavattnet och broccolivattnet. Blanda ihop broccolin, pastan och purjolökssåsen. Toppa med cashewnötter. KLART!
 
Tips! Jag brukar krossa cashenötter för att ha det istället för permasanost, och krossar Du det tillräckligt fint så blir det samma konsistens. Du kan även välja färsk broccoli om och steka broccolin ihop med purjolöken om det föredras, men jag personligen tycker kokt broccoli är godare.
 
Produktlista:
 
Oatly- Havre fraiche
 
 
Smaklig måltid!
// God Veganmat
 
Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: