Frukosttips del 2- Cashewost
Känns det som du saknar eller vill ha mer protein i din frukost? Här kommer ett recept på något som kallas för cashewost, som fungerar som ett pålägg eller varför inte till en ostbricka?
Detta är något min syster brukar göra och något jag blir lycklig över när jag hälsar på henne, och har gjort den här cashewosten! För att göra detta måste du ha tyvärr en matberedarel. Därför är det något jag inte kan göra hemma hos mig, eftersom jag äger ingen matberedare. Men har passat på att göra det nu när jag är hemma hos systern!!

Ingredienser
Ca 2 dl naturella cashewnötter
Ca 1 msk olivolja
Saft från ½ citron.
Valfri kryddning. Den här gången har jag kryddat med spiskummin, koriander, Garlic&Herbs salt
Gör såhär
1. Blötlägg cashewnötterna i ca 8 timmar eller över natten. Till exempel lägg de i blöt innan du går till jobber eller innan du går och lägger dig.
2. Häll av vattnet och lägg cashewnötterna i en matberedare. Mixa i ca 2 minuter. Tillsätt olivolja, citronsaft och kryddorna. Mixa i ytterligare ca 8 minuter och skrapa ner då och då det som hamnar på kanterna.
3. Smaka av och det ska bli helt slät och ha en liten "mjukost"/smör konsistens.
4. KLART! Förvara detta i kylen och jag brukar ha tomat som liten topping av mina mackor

//God Veganmat