Oumph- brugare
Oumph är ett sojaprotein som jag kan tycka har en liten köttig-konsistens, personligen tycker jag det är en perfekt produkt för en som älskar kött men vill gärna testa på växtbaserad kost. Här kommer ett litet middagstips som även kan vara perfekt för en sölig middag med sina vänner :D
Detta är ingen klassisk rund hanmburgare, utan Oumph är oftast i små strimlor. Men jag kan tycka det är gott att använda det som om det vore hamburgare!
Vill Ni veta mer om vad exakt vad det är, så klicka bara på --> Oumph!

För ca 2-3 personer
1 paket Oumph (brukar ha Pulled Oumph eller Thyme & Garlic, se bild längre ner i inlägget)
Hamburgarebröd
Tomat
Lök
Rostad lök
Dressing för ca 4 personer
250 ml växtbaserad matyoghurt (se bild längre ner i inlägget)
1 msk Ajvar
3 msk Bostongurka
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Förbered såsen först så att den får gotta till sig i kylen under tiden Du gör maten. Blanda alla ingredienser och måtten är ungefärliga. Men smaksätt utifrån hur Du vill ha det.
2. Skiva tomat(erna) och löken utifrån hur stora Du vill ha dem i din burgare
3. Stek Oumphen i olja enligt anvsiningarna på paketet. Stek tills det får färg och är genomstekt och detta tar ungefär 4-5 minuter.
4. KLART och redo för att börja bygga på din burgare!
I detta recept beräknas det att det är 2 burgare/person. Detta är även gott att servera pommes till :)
Produktlista:
Pulled Oumph

Oatly- Havre fraiche

Vet att jag inte har skrivit på länge, men har börjat jobbat igen och jag äter mycket matlådor som är redan färdigt. Men i framtiden tänker jag försöka lägga upp 2-3 recept/vecka till att börja med. Har ni några funderingar eller önskemål om vad för slags recept det ska komma upp på bloggen, TVEKA INTE ATT HÖRA AV ER TILL MIG!! :D
Smaklig måltid och ha en trevlig söndag!
// God Veganmat